Yüksek Lisans Öğrencilerimizin Başarısı: ÇOMÜ'nün ESC Projesi Kabul Edildi

ÇOMÜ Lisansüstü Dayanışma Grubuna ESC Proje Desteği Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Havva Çavuş’un yürütücülüğünü yapacağı “Yeşil Yarınlar İçin Geleceğe Umutla, Kompost Atıklar” başlıklı proje Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corps - ESC) kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

ESC Programı 2023 Teklif Çağrısı ESC30 kapsamında 1. Başvuru Döneminde (R1) sunulan proje Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ilk ESC projesi oldu. Havva ÇAVUŞ, Selma Nur AVCI, Serkan YAVUZ, Özkan AKTAŞ ve Cansu AKSU’dan oluşan 5 kişilik lisansüstü öğrenci dayanışma grubunun 10 aylık bir sürede gerçekleştireceği dayanışma faaliyetlerini içeren projenin koçluğunu Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL yapacak. Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün projedayanışma grubuna yabancı dil uzmanı olarak destek verecek. Projede 8 farklışehirde 1000'e yakın öğrenciye ve uygulamalı eğitimlerle de halk pazarlarındaki yüzlerce vatandaşımıza başta sıfır atık ve akabinde organik atıklara yönelikeğitimler verilerek gıda israfının engellenmesi, hedef gruplarda çevre korumabilincinin artırılması ve çevre dostu yöntemleri kullanarak neler yapılabileceğinin hedef gruplarla paylaşımı gerçekleştirilecektir.