Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü

18 Mart’ta Bölüm Öğretim Üyelerimiz Ulusal Televizyon Kanallarının Canlı Yayınlarına Katıldı

18 Mart’ta Bölüm Öğretim Üyelerimiz

Ulusal Televizyon Kanallarının Canlı Yayınlarına Katıldı

Bölümümüz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Muhammet ERAT, Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü olan 18 Mart 2024 tarihinde TRT Haber kanalında Özel Yayın programına canlı yayın konuğu olarak katılmıştır. Alçıtepe’deki Çanakkale 1915 Hilal-i Ahmer Hastanesi Canlandırma Alanı’ndan yapılan yayında Prof.Dr. Erat, Çanakkale Cephesi’nin deniz ve kara muharebeleri hakkında bilgi vererek, 18 Mart zaferinin önemi hakkında açıklamalarda bulunmuştur.

Ayrıca Prof.Dr. Muhammet ERAT, 18 Mart’ta yayınlanmaya başlanan ve gazeteci Cüneyt ÖZDEMİR tarafından hazırlanan Zafere Selam Çanakkale Belgeseli’nde de Çanakkale Cephesi’nin farklı yönleri ve elde edilen zaferin önemi hakkında çeşitli açıklamalarda bulunmuştur. https://www.youtube.com/watch?v=iRKnbFbIWao

Bölümümüz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Halil Ersin AVCI da, Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü olan 18 Mart 2024 tarihinde A Haber kanalındaki özel programa canlı yayın konuğu olarak katılmıştır. Çanakkale’den gerçekleşen yayında Dr. AVCI, Çanakkale Cephesi’ndeki muharebeler ve sonuçta elde edilen zaferin önemi hakkında bilgi vererek, bu zaferin MEB müfredatında yeni nesillere nasıl anlatılması gerektiği üzerinde durmuştur.