Türkçe Öğretmeni Adayları, Dil Bilincini Artırmak İçin Pazar Esnafına Yardım Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümü öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında güzel bir etkinliğe imza attı. Doç. Dr. Funda Örge Yaşar danışmanlığında gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, Çanakkale halkı için önemli bir buluşma noktası olan Pazar pazarını ziyaret etti.

"Dilini Koruyan, Ülkesini Korur" sloganıyla hareket eden Türkçe öğretmeni adayları, pazarda bulunan esnafın tabelalarındaki yazım yanlışlarını tespit etmek ve düzeltmek amacıyla harekete geçti. Bu öğrenci girişimi, dil bilincini artırmak ve içinde yaşadıkları topluma faydalı olmak amacını taşıyan öğrenciler açısından önemli bir adım oldu.

Pazar esnafının olumlu tepkisi, öğrencilerin bu konudaki gayretli çalışmalarının olumlu sonuçlar doğurduğunu gösterdi. Esnaf, öğrencilerin çabalarını memnuniyetle karşıladı ve hatta bir sonraki hafta pazarı birlikte açma teklifinde bulundu. Bu samimi davet, öğrenci topluluğu ile esnaf arasında dostane bir iş birliğinin başlangıcını simgeliyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, dil bilincini geliştirmek ve topluma hizmet etmek adına gerçekleştirdikleri bu etkinlikle örnek bir davranış sergileyerek gelecekteki öğretmenlik kariyerlerine dair olumlu sinyaller verdi. Dilin doğru ve etkili kullanımının vurgulandığı bu etkinlik, öğrencilerin sınıf içi öğrenimlerini uygulamaya dökmelerine ve toplumlarına değer katmalarına olanak tanıdı.