Sosyal Bilgiler Eğitimi Mezun Buluşmaları-I Toplantısı Gerçekleştirildi

Sosyal Bilgiler Eğitimi Mezun Buluşmaları-I Toplantısı Gerçekleştirildi

03.04.2024 tarihinde Sosyal Bilgiler Eğitimi Mezunları Buluşmaları-I toplantısı online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirildi. Toplantıya lisans mezunlarımız ile lisans 4. sınıf öğrencilerinin yanı sıra Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları da katıldı. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhammet ERAT’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, mezunlarımızdan Sosyal Bilgiler öğretmenleri Seher SONKURT ve Kahraman UZAN’ın konuşmalarıyla devam etti. Sayın SONKURT ve UZAN mesleki yaşamda başarının anahtarları ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi vererek, bu anlamda Üniversitemizden ve programımızdan beklentilerini dile getirdiler. Ardından 2023’te 3.75’lik not ortalaması ile bölüm birincisi olan ve şu anda Kültürel Miras Yönetimi (Disiplinlerarası) programında Yüksek Lisans yapan mezunlarımızdan Buse KEDİOĞLU söz alarak, görme engelli olmasına rağmen lisans programını hangi zorlukları geçerek nasıl kazandığını, Yüksek Lisansa nasıl başladığını anlattı. Toplantıda öğrencilerimizin mezun olurken hem bilgi sahibi hem de diğer alanlarda donanımlı olmalarının önemi üzerinde duruldu. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı anabilim dalı öğretim elemanlarının konulara ilişkin değerlendirmeleri ve önerileriyle sona erdi.