Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri Gelibolu Yarımadası'nda Saha Çalışması Yaptı

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Gelibolu Yarımadası'nda uygulama çalışması yaptı. Fiziki Coğrafya II dersi kapsamında 27 Aralık 2023 tarihinde Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal yürütücülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe 2. Sınıf öğrencileri ve Yüksek Lisans öğrencilerinden oluşan 17 kişilik öğrenci grubu katıldı. Çalışma kapsamında önce Bigalı Köyü'ndeki Atatürk Evi ve Müzesini ziyaret eden çalışma grubu, ardından Büyükkemikli Burnu'nda Eosen kumtaşlarında tuz ayrıştırması sonucu oluşan bal peteği şekilli çözülme ve tafoni oluşumlarını yerinde inceledi. Kıyı jeomorfolojisi ağırlıklı olan çalışma Gelibolu şehrinin de üzerinde kurulduğu Gelibolu denizel taraçasındaki gözlemlerle devam etti. Yaklaşık 900 bin yıl öncesine ait Hazar Denizi faunasının oluşturduğu Bakuniyen yaşlı taraça istifinin sedimantolojik özellikleri ve bölgedeki tektonik aktivite ile ilişkisi konularında öğrencilere açıklamalar yapıldı.