Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri Çimenlik Kalesi’nde ve Aynalı Çarşı’da Saha Çalışması Gerçekleştirdi

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencileri 10 Kasım 2023 tarihinde Çanakkale şehir merkezinde bulunan Aynalı Çarşı ve Çimenlik Kalesi’nde (Kale-i Sultaniye) saha çalışması gerçekleştirdi. Öğretim Görevlisi Gülsen Erginal yürütücülüğünde gerçekleştirilen saha çalışmasına 12 kişilik öğrenci grubu katıldı. Çalışma kapsamında Aynalı Çarşı’nın tarihi, kapı kitabesi ve Çanakkale’nin tanıtımındaki önemi, Çimenlik Kalesi’nin tarihi, tabyaları, bonetleri yanı sıra 1915 Çanakkale Muharebeleri sırasındaki önemi hakkında bilgiler verildi. Kalede öğrencilerimize Çanakkale Savaşları’nı anlatan bir tiyatro oyunu da sergilendi. 100. Yıl sergisinin gezilmesi sonrasında saha çalışması sona erdi.