Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri Bozcaada'da Saha Çalışması Yaptı

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri “Arazi Çalışmaları” dersi kapsamında Bozcaada'da uygulama çalışması yaptı. 16 Mart 2024 tarihinde Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal yürütücülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe 2. Sınıf öğrencileri ve Yüksek Lisans öğrencilerinden oluşan 20 kişilik öğrenci grubu katıldı. Çalışma Çanakkale-Ezine arasında bazalt-serpantinit kontağında oluşan bir kontakt metamorfizması kesitindeki gözlemler ile başladı. Çalışmaya katılan öğrenciler Bozcaada'da yüzeyleyen farklı yaş ve bileşimdeki kaya topluluklarını inceleme, adanın güney kıyılarındaki heyelan sahalarını, Bozcaada yalıtaşını, Ayazma Plajı'nı, Zunguma Burnu eolinitini (taşlaşmış kumulları), Bozcaada rüzgar trübünleri, Batı Burnu kayalıkları ve kumullarını gözlemleme fırsatı buldu. Bozcaada Kalesi ve yerleşim alanında yapılan gözlemler ardından çalışma sona erdi.