Türkiye Göllerinde Ekolojik Riskler Semineri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal tarafından verilen “Türkiye Göllerinde Ekolojik Riskler” konulu seminer 19 Ekim 2022 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Coğrafya Eğitimi ABD 2022 yılı seminerleri kapsamında gerçekleştirilen seminere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Ezine MYO Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seminerde Çıldır, Aktaş, Aygır, Tortum, Küçükçekmece, Manyas, Ulubat, Terkos, Çardak gölleri gibi Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerindeki göllerin dip çökellerinden elde edilen ekolojik risk analizi sonuçları katılımcılarla paylaşıldı. Türkiye göllerinde evsel atıklar, sanayi atıkları ve termik santraller yanı sıra tarımda gübre ve pestisit kullanımından kaynaklanan metallerin zenginleşme gözlendiğini belirten Prof. Erginal ekolojik risklere ve göllerde başlayan anoksia tehlikesine dikkat çekti. Seminer soru-cevap bölümü ardından sona erdi.