TÜBİTAK 2237-A “Mirasımı Öğreniyorum” Projesi başarıyla tamamlandı

TÜBİTAK 2237-A “Mirasımı Öğreniyorum” Projesi başarıyla tamamlandı.

Doç. Dr. Oya ERENOĞLU’nun yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK (BİDEB) 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı tarafından desteklenen “Mirasımı Öğreniyorum” projesi 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Projenin amacı, coğrafya öğretmen adaylarına doğal ve kültürel mirasın önemi, aktif öğrenmeye dayalı yöntemlerle aktarmak ve öğretmen adaylarının doğal ve kültürel değerlerin farkına varmalarını sağlamaktır. Böylelikle coğrafya öğretmen adayları, eğitmen olduklarında öğrencilerine doğal ve kültürel mirası daha anlaşılır, somut verilerle ve yaparak-yaşayarak öğretme fırsatı sunabileceklerdir. Proje kapsamında verilen eğitimlerde, teorik ve uygulamalı geziler ile Çanakkale ili sınırları içindeki çeşitli doğal ve kültürel miras ögelerini içeren tarihi mekânlar, arkeolojik alanlar, kültürel müzeler ziyaret edilmiş, öğrencilerin görsel kanıtları görmesi ve yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanmıştır. Bu geziler sırasında Truva Antik Kenti ve Troya Müzesi, Assos Antik Kenti, Çanakkale Şehitler Abidesi, Aynalı Çarşı, Çanakkale Deniz Müzesi, Yerbilimleri ve Doğa Tarihi Müzesi gibi önemli yerler görülmüştür.

Projeye Türkiye’de coğrafya öğretmenliği programı bulunan tüm üniversitelerin eğitim fakültelerinde eğitim gören 20 coğrafya öğretmen adayı kabul edilmiştir. Projenin eğitim kadrosunda ise aşağıda isimleri yer alan alanında uzman hocalar yer almıştır.

Prof. Dr. Abdullah SOYKAN (Balıkesir Üniversitesi)

Prof. Dr. İsa CÜREBAL (Balıkesir Üniversitesi)

Prof. Dr. Niyazi ARSLAN (Çukurova Üniversitesi)

Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi)