“TÜBİTAK 2209 A Projesi Nasıl Hazırlanır?” Semineri Düzenlendi

Bölümümüz tarafından düzenlenen “TÜBİTAK 2209 Projesi Nasıl Hazırlanır?” seminerinde, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Halil Ersin AVCI, projelerin eğitimde ve kariyer oluşumundaki önemini anlattı. Dr. Avcı’nın bilgilendirici girişinden sonra, Sosyal Bilgiler Eğitimi 4. sınıf öğrencisi Umut İbrahim Günay, kendi hazırladığı TÜBİTAK 2209 projesini tanıtarak, proje hazırlama ve başvuru süreçleri hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, projelerin gerektirdiği bütçe talepleri, başvuru süreçleri ve destek programlarının detayları paylaşıldı.

TÜBİTAK 2209 programının amacı, üniversite öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek ve onlara proje hazırlama kültürü kazandırmaktır. Bu program kapsamında araştırma projeleri için sağlanan destekler ve başvuruların çevrim içi yapılma süreçleri ayrıntılı olarak ele alındı. Etkinlik, öğrencilerin proje hazırlama süreçlerine dair birçok soruya yanıt bulmalarına olanak sağlarken, TÜBİTAK 2209 A projeleri hakkında farkındalığın artırılmasına da büyük katkı sağladı.