Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri Assos Ören Yerine Saha Çalışması Gerçekleştirdi

Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3 ve 4. Sınıf öğrencileri 11 Mayıs 2024 tarihinde Assos Ören yerine saha çalışması gerçekleştirdi. Ders kapsamında Öğretim Görevlisi Gülsen Erginal yürütücülüğünde gerçekleştirilen saha çalışmasına 41 kişilik öğrenci grubu katıldı. Çalışma kapsamında Troya Müzesi personeli Arkeolog Ayla Ömeroğlu tarafından öğrencilerimize Assos Ören Yeri hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrencilerimiz ören yerinin kazı tarihçesi, ören yeri tarihçesi, bölümleri, Akropolis, batı girişi kazı alanındaki yapılar, Nekropol, Hellenistik döneme ve Bizans dönemine ait yapılar, Han bölgesi, Agora, Roma Dönemi Antik Tiyatro ve Surlar hakkında gözlem yaparak bilgi edinme fırsatı buldular. Hüdavendigar Camii’ni de ziyaret eden öğrencilere ayrıca arkeoloji biliminde kullanılan yöntem ve teknikler hakkında bilgiler aktarıldı.