Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Makale Yazma ve Uygulamalı Örnekler Eğitimi TÜBİTAK Projesi Başladı

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kana tarafından yürütülen ve TÜBİTAK Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı Kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile Düzenlenen “Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Makale Yazma Eğitimi ve Uygulamalı Örnekler” etkinliği 24.06.2024 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarında Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, projenin lisansüstü öğrenciler için önemine dikkat çektiler. Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, bu tür projelerin öğrencilerin akademik gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek bilimsel yazım becerilerinin geliştirilmesinin akademik dünyada önemli bir yer tuttuğunu ve üniversitemizde bu tür çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ise öğrencilerin bu eğitimlerle elde edecekleri bilgi ve deneyimlerin akademik kariyerlerinde fark yaratacağını vurguladı.

24 – 27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik süresince, lisansüstü öğrencilere 114 saatlik makale yazma teknikleri ve uygulamalı örneklerle destek sağlanarak akademik yazım süreçlerinde karşılaşılan zorlukların üstesinden gelinmesine yönelik eğitimler verilecektir. Proje ekibi 12 farklı üniversiteden 14 eğitmenden oluşmaktadır. Katılımcılar başarı ölçütlerine göre seçilmiş 22 farklı üniversitede öğrenim gören 30 yüksek lisans ve doktora öğrencisinden oluşmaktadır.