Eğitimde Yapay Zekâ Kullanımı: ChatGPT 4o Semineri Verildi

Bölümümüz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Halil Ersin AVCI, ‘Eğitimde Yapay Zekâ Kullanımı: ChatGPT 4o’ başlıklı bir seminer verdi. Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği bu seminer, yapay zekanın eğitimdeki potansiyelini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, ChatGPT’nin eğitim süreçlerinde nasıl entegre edilebileceğini öğrenmek için etkinliğe büyük ilgi gösterdiler. Etkinlik, akademik çevrelerde yapay zekâ uygulamalarının nasıl değerlendirilebileceğine dair fikirler sunarak, geleceğin eğitim teknolojilerine ışık tuttu. Dr. Avcı, yapay zeka destekli öğrenme araçlarının, öğretim yöntemlerini nasıl dönüştürebileceğini vurgulayarak, öğrencilere ve eğitimcileri için yeni kapılar açabileceğini belirtti. Bu seminer, üniversite bünyesindeki yenilikçi eğitim pratiklerinin teşvik edilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenmiştir.