Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri İzmir ve Aydın Yörelerinde Saha Çalışması Gerçekleştirdi

Coğrafya Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, 15 Mayıs 2024 tarihinde kapsamlı bir kültür ve arazi çalışması gezisi gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Hayri Çamurcu'nun başkanlığında düzenlenen geziye 44 öğrenci katıldı. Gezinin ilk durağı olan Çanakkale'den başlayarak Aydın'ın Kuşadası ilçesine doğru devam etti. Kuşadası'nda öğrenciler, bölgenin doğal ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgi edindi.

Gezinin ikinci durağı İzmir Selçuk oldu. Öğrenciler, Meryem Ana Kilisesi'ni ve ardından Efes Antik Kenti'ni ziyaret etti. Efes Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen eserler, antik dönemin günlük yaşamı ve sanat anlayışı hakkında öğrencilere kapsamlı bilgiler sundu. Selçuk'taki bir diğer durak St. Jean Kilisesi oldu. Öğrenciler, kilisenin tarihi ve mimarisi hakkında bilgi aldıktan sonra, İzmir'in Şirince köyüne giderek yörenin kırsal kültürünü yakından tanıdı.

Gezi, İzmir Alsancak Kordon'da yapılan kısa bir yürüyüşle son buldu. Burada öğrenciler, İzmir'in modern yüzünü gözlemleme şansı buldu. Bu kültür ve arazi çalışması gezisi, öğrencilerin hem teorik bilgilerini pratikle pekiştirmelerine hem de Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel mekânlarını yerinde görerek öğrenmelerine olanak sağladı. Bu sayede öğrenciler, akademik ve kültürel anlamda zengin bir deneyim yaşadılar.