Coğrafya Öğretmenliği Öğrencileri Çanakkale Meteoroloji İstasyonunda Uygulama Yaptı

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Çanakkale Meteoroloji İstasyonu’nda uygulama çalışması yaptı. 30 Kasım 2022 tarihinde Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal yürütücülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe 2 ve 4. Sınıf öğrencileri katıldı. Fiziki Coğrafya II ve Yakın Çevrenin Mekânsal Analizi dersleri kapsamında yapılan çalışmada Çanakkale Meteoroloji  İl Müdürü Erol Öztabak tarafından meteoroloji istasyonunda yapılan çalışmalar, tarım, turizm, ulaşım ve kent hizmetlerine yapılan katkılar ve çeşitli kurumsal işbirlikleri, istasyondaki ölçüm aletleri ve meteorolojik tahmin ve izleme çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verildi.