Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencilerinden Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'ne Ziyaret

Doç. Dr. Oya ERENOĞLU'nun koordinatörlüğünde, Eğitim fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı 1., 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile farklı zamanlarda Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’ne ziyaretler gerçekleştirildi.

25.10.2022 tarihinde Türkiye'den de gözlenen parçalı güneş tutulması Coğrafya Eğitimi 1. sınıf öğrencileri ile birlikte izlendi. Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nde görevli Arş. Gör. Murat İnanç GÖZÜTOK,  güneş teleskobu ile güneşin tutulma görüntülerini anlık olarak öğrencilerimize aktardı.

27.10.2022 tarihinde de "Matematiksel Coğrafya" ve "Coğrafya Öğretiminde Laboratuvar Uygulamaları" dersleri kapsamında Coğrafya Eğitimi 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile yapılan gözlemevi ziyaretinde Dr. Öğr. Üyesi Yasemin KAÇAR CANAYDIN, öğrencilere Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nde kullanılan teleskoplar yardımıyla üretilen bilimsel çalışmalardan ve galaksimizde yer alan yıldızların özelliklerinden bahsetti. Daha sonra öğrenciler "T122 (122 cm) Cassegrain-Nasymth" teleskobunu gezerek, teleskobun çalışma prensibi hakkında bilgi aldılar.