Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri Yenice ve Çevresinde Saha Çalışması Gerçekleştirdi

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı 2. Sınıf öğrencileri 20 Nisan 2024 tarihinde Yenice ve çevresinde saha çalışması gerçekleştirdi. Öğretim Görevlisi Gülsen Erginal ve Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal yürütücülüğünde gerçekleştirilen saha çalışmasına 18 kişilik öğrenci grubu katıldı. Çalışma kapsamında Yenice Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü başkanı Doç. Dr. Fatih Tuncay Efe tarafından ağaç halkalarından dendrokronoloji eğitimi verildi ve yerleşke bahçesindeki farklı ağaç türleri ve yetişme koşulları yanı sıra Kazdağı ekosistemi hakkında açıklamalar yapıldı. Ardından Doç. Dr. Efe tarafından öğrencilerimize “Odun Dışı Orman Ürünlerinden, Hafif, Geri Dönüştürülebilir, Isı Yalıtım Levhaları Üretimi”  başlıklı TÜBİTAK projesi kapsamında ürettiği innovatif ürünler tanıtıldı. Öğrencilerimiz çam kabuğu, ayçiçeği sapı, fındık kabuğu ve kozalak gibi organik maddelerden izolasyon malzemesi üretimi hakkında bilgi sahibi oldu.

Yenice MYO yerleşkesindeki çalışma ardından Hıdırlar Kaplıcası’na gidildi. Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal tarafından jeotermal alanın jeolojik yapısı ve aktif tektoniği hakkında öğrencilere bilgiler verildikten sonra, Öğr. Gör. Gülsen Erginal kaplıca alanında 86°C sıcaklıkla yüzeye çıkan jeotermal suların çıkış merkezleri, suyun jeokimyasal özellikleri, balneoterapi, seracılık ve hastalıkların tedavisinde kullanımı gibi konularda açıklamalar yaptı. Ayrıca Hıdırlar Kaplıcası ve çevresinin klimatizm potansiyeline değinildi. Son olarak Atikhisar Barajı çevresinde gözlemler yapıldı.