Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri üniversitemiz Ulupınar Gözlemevi'nde uygulama çalışması yaptı.

Resim önizlemesi

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri üniversitemiz Ulupınar Gözlemevi'nde uygulama çalışması yaptı. Yakın Çevrenin Mekânsal Analizi dersi kapsamında 29 Aralık 2022 tarihinde Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal yürütücülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe 4. Sınıf öğrencileri katıldı. ÇOMÜ Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) ve Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Faruk Soydugan tarafından öğrencilerimize Evren'in oluşumu, yıldızlar, asteroitler ve meteorlar, güneş sistemi ve ötegezegenler konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Ardından gözlemevinde bulunan 30 cm ayna çaplı (LX200 model Schmidt-Cassegrain) teleskop ile Jüpiter ve Ay gözlemi deneyimi yaşatıldı. Soru-cevap bölümü ardından etkinlik sona erdi. Prof. Dr. Faruk Soydugan'a ve çalışmamıza destek veren gözlemevi personeline teşekkür ederiz.