Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf Öğrencileri “Denizel Taraça” Konulu Saha Çalışması Yaptı

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri Nara Burnu kuzeyindeki denizel taraçada bir saha çalışması yaptı. Çalışmada taraça istifinin bileşimi ve stratigrafik özellikleri ile buzular arası evrelerde Marmara Denizi'ne doğru olan transgresyonlarla bağlantısı anlatıldı. Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal koordinatörlüğünde 08.01.2022 tarihinde gerçekleştirilen çalışmada Çanakkale Boğazı'nın jeomorfolojik özellikleri, oluşumu ve buzular arası evrelerdeki Akdeniz-Karadeniz bağlantılarının sedimantolojik kanıtları ele alındı.