Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf Öğrencileri “Güzelyalı Heyelanı” Konulu Saha Çalışması Yaptı

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencileri Güzelyalı Heyelanları konulu bir saha çalışması yaptı. Çalışmada Çanakkale'nin Güzelyalı yerleşim alanında 1800'lü yılların sonlarında başlayan tarihsel heyelanların kökeni, oluşum sebepleri, heyelan nedeniyle karayolunda oluşmuş  deformasyonlar, konutlarda ve kızılçamlarda meydana gelmiş çarpılmalar hakkında bilgiler verildi. Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal koordinatörlüğünde 13.03.2022 tarihinde gerçekleştirilen çalışmaya katılan öğrenciler aynı zamanda sahada yapılan jeofizik ölçümleri de yerinde izleme fırsatı buldu. Ayrıca Prof. Dr. Emin Ulugergerli tarafından öğrencilerimize jeoelektrik yöntemlerle heyelanların yüzey altı geometrisinin belirlenmesine yönelik uygulamalı eğitim de verildi.