Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü

Çanakkale Yöresi Florası ve Endemikler Adlı Seminer Gerçekleştirildi.

Çanakkale Yöresi Florası ve Endemikler Adlı Seminer Gerçekleştirildi.

“Çanakkale Yöresi Florası ve Endemikler” adlı seminer 05.01.2023 günü saat 14.00’de Fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminerin öncesinde söz alan Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan YAŞAR; “Coğrafya Öğretmenliği Programının akredite olduğu tarih öncesinde olduğu gibi akredite olduktan sonra da akademik etkinliklere aynı kararlılıkla devam ettiğini” belirtti.

Semineri vermesi için davet edilen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ersin KARABACAK; Çanakkale yöresinde Osmanlı Devleti döneminden günümüze floristik çalışmalar yapan araştırmacılar ve eserlerini tanıttıktan sonra Çanakkale yöresi vejetasyonunun gösterdiği çeşitliliğin sebeplerini sıraladı. Profesör Karabacak, Çanakkale ili florası envanterinin çıkarılması konusunda yaptığı çalışmaları anlattıktan sonra yayımladığı eserleri tanıttı. Bu çerçevede Çanakkale yöresinde tespit edilen endemik bitkilerin sayısını belirttikten sonra endemik bitkilerden örnekler gösterdi. Profesör Karabacak; Çanakkale yöresinde, “başta madencilik ve sanayi faaliyetleri olmak üzere tarım alanlarının genişletilmesi, karayolu inşa çalışmaları, doğadan toplama ve kontrolsüz otlatma gibi faktörlerin il vejetasyonu ve endemiklerini tehdit ettiğini” belirtti ve endemik bitkilerin korunması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve önerilerini sıraladı. Seminer, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Akademik birikimlerini öğrencilerimiz ile paylaşan Prof. Dr. Ersin KARABACAK’a çok teşekkür ederiz. Seminere; Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ile adı geçen anabilim dalları öğrencileri katıldı.