Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünce Fidan Dikme ve Ağaçlandırma Etkinliği Düzenlendi

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünce Fidan Dikme ve Ağaçlandırma Etkinliği Düzenlendi

 

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından fidan dikme ve ağaçlandırma etkinliği gerçekleştirildi. 21 Mart-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği 20 Mart 2018 Salı günü Çanakkale Merkez ilçe Kızılcaören Köyü Çanakalan Mahallesi civarındaki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirildi.  Etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Yaşar, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Doç. Dr. Rüştü Ilgar, Dr. Öğr. Üyesi Hayri Çamurcu, Dr. Öğr. Üyesi Oya Erenoğlu, Arş. Gör. Erdal Öztura; Edebiyat Eğitimi Anabilim dalından Arş. Gör. Dr. Gamze Çelik; Tarih Eğitimi Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Mesut Yavaş; Türkçe Eğitimi Anabilim dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Esin Yağmur Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Funda Örge Yaşar katıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden ise Orman Mühendisi İlhan Karaduman ve arkadaşları katıldı.

    Fidan dikme ve ağaçlandırma etkinliği öncesinde söz alan Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan YAŞAR; “Türkiye orman varlığını sürekli artıran az sayıdaki ülkelerden biridir. Ülkemizde 2000 yılında 20.7 milyon hektar olan orman alanı günümüzde 22.3 milyon hektara ulaşmıştır. Türkiye son yıllarda orman alanlarını 1.5 milyon hektar kadar arttırmıştır. Ülkemiz 2023 yılına kadar orman alanlarını ülke yüzölçümünün % 30’una çıkarılması amaçlanmaktadır. Türkiye'de kişi başına düşen verimli orman alanı 0,16 ha iken, dünya ortalaması ise 0,6 ha’dır. Ortak geleceğimiz için yapacağımız en faydalı çalışmalardan biri de fidan dikme ve ağaçlandırma yapmaktan geçmektedir. Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından, fidan dikme etkinliğinin bu etkinlikle sınırlı kalmayacağı, bunun bir geleneğe dönüştürüleceğini” söyledi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ ise “Orman yangınları tehdidi karşısında ormanlarımızın tehlikede bulunması önemli bir sorundur. Bu sorun eğitim yolu ile çözülebilir. Okul öncesinden başlayarak, orman ve ağaç sevgisi ile ormanları koruma bilinci tüm eğitim kademelerinde sürdürülmelidir.” dedi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden Orman Mühendisi İlhan Karaduman ise usulüne uygun bir fidan dikme faaliyetinin nasıl olacağı konusunda bilgiler verdi.

    Coğrafya Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dallarından 300 öğrencinin katıldığı etkinlik kapsamında 1.500 fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlik öğrencilere yapılan pilav ikramıyla sona erdi.