Vizyon & Misyon, Değerler & Hedefler

Vizyon
Coğrafya, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi öğrencilerini alan bilgisi ve pedagojik formasyon alanlarında donanımlı yetiştirmek, yenilikçi ve bilim alanının bu güne kadar ortaya koyduğu evrensel birikimler ile uluslararası düzeyde bir eğitim ve öğretim vermek, doğal, toplumsal ve kültürel çevre gelişimine katkıda bulunmak, kişilerarası ve toplumsal ilişkilerde edinmiş olduğu bilgi ve beceri birikimlerini davranışlarına yansıtan, birleştirici ve yapıcı bir kimliğe sahip öğretmenler yetiştirmek ile ülkemizdeki ve dünyadaki eğitim sorunlarının çözümüne akademik katkıda bulunan bir bölüm olmaktır.

Misyon
Yaşam boyu öğrenmeyi ve kendini yenilemeyi ilke edinmiş, demokrat, bilimsel bakış geliştirebilen, yapıcı, sorunlara çözüm üreten, eleştirel düşünebilen, çağa ayak uydurabilen, geleceğe yönelik idealleri olan, iletişim becerilerine sahip, iletişim ve eğitim teknolojilerini kullanabilen, disiplinler arası ilişki kurabilen ve bunları farklı alanlara aktarabilen, teori ile uygulamayı birleştiren, eğitimde uluslararası alanlardaki çalışmaları alanına uygulayabilen, güncel yaklaşım, strateji, yöntem ve teknikleri takip edebilen Coğrafya, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri yetiştirmektir.

Değerler

1. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılık,
  2. Evrensel ve ulusal değerleri korumak ve geliştirmek,
  3. Toplumsal sorumluluk bilincine sahip olmak,
  4. Bilimsel özgürlük, özgün düşünceyi yüceltmek, bilgiyi paylaşmak ve değerlendirmelerde akademik ölçütleri esas almak,
  5. Yapılan iş ve akademik etkinliklerde mesleki ve akademik etik ilkeleri gözetmek,
  6. Toplumsal ve bireysel gelişmeye öncülük etmek,
  7. Akademik ve idari çalışmaları şeffaf, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yerine getirmek,
  8. Alanında yetkin öğretmen ve akademisyen yetiştirmek,
  9. Öğretim elemanları ve öğrencilerin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri öğrenme ortamları yaratmak,
  10. Ulusal ve uluslararası akademik kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak,
  11. Teknolojinin sunduğu fırsatları eğitim-öğretim sürecine katmak,
  12. Karar ve uygulamalarda insan odaklılık anlayışını tesis etmek,
  13. Çevreye duyarlılık ve doğal kaynakların sürdürülebilir anlayışla kullanımını teşvik etmek.

KÖK DEĞERLERİMİZ

. Aidiyet

. Bilimsellik

. Düşünce ve ifade özgürlüğü

. Etik

. Milli ve evrensel değerler

. Kalite ve verimlilik

. Şeffaflık

. Tanınırlık

. Yaşam boyu öğrenme

. Beceri temelli eğitim

. Yenilikçilik

1. Akademik kadroyu güçlendirmek ve bilimsel standartları yükseltmek,

2. Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalları lisans ve Tarih Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programlarını aktif hale getirmek,

3. Öğretim elemanlarının ders yükünü azaltmak,

4. Proje üretilen bölüm haline gelmek,

5. Coğrafya Eğitimi alanında Doktora Programı açmak,

6. Coğrafya Eğitimi lisans programı yanında Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi lisans programlarını da akredite etmek,

7. Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi alanında öncü olmak,

8. Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki başarılı tabloyu devam ettirmek,

9. Ulusal ve uluslararası tanınırlığı ve rekabet edebilirliği yüksek bir bölüm olmak.