Tahran Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Umut BAŞAR'ın Semineri:"Türkçe ve Yumuşak Güç"

Doç. Dr. Umut Başar
Eğitim Müşaviri

2012 yılında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünden dereceyle mezun olmuştur. Aynı üniversitede bir müddet Türk Dili Okutmanı olarak çalışmıştır. 2014 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden yüksek lisans, 2019 yılında ise Ankara Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünden doktora derecesi almıştır. 2022 yılında kendisine Üniversitelerarası Kurul tarafından doçent unvanı verilmiştir.

2013-2017 yılları arası Yunus Emre Enstitüsü Tahran Türk Kültür Merkezinde Türkçe Okutmanı olarak görev yapmıştır. 2017-2018 yıllarında ise Kabil Türk Kültür Merkezinde Eğitim Koordinatörlüğünü yürütmüştür. 2019 yılından beri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde çalışmaktadır. Söz konusu üniversite bünyesinde, Rektörlük Ortak Dersler Bölümü ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TÖMER) kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Eğitim Komisyonunda görev almıştır.  Aynı üniversitenin Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi öğretim üyesidir.

Mesleki hayatı boyunca İran-Tahran Allame Tabatabai Üniversitesi Türkoloji Bölümü, Afganistan-Kabil Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü, Kabil Üstat Rabbani Talim ve Terbiye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde muhtelif dersler yürütmüştür. 2019 yılında Türkiye Yazarlar Birliğince kendisine Farsçadan yaptığı tercümelerden dolayı ödül verilmiştir. Çeşitli meslek kuruluşlarından alanındaki akademik yayınlarından dolayı başarı belgesi almıştır. Alanında pek çok kitap, makale, bildiri, tercüme gibi çalışmaları olan Başar, evli olup iyi derecede İngilizce ve Farsça bilmektedir.

19 Ocak 2023 tarihinden beri T. C. Tahran Büyükelçiliği bünyesinde Eğitim Müşaviri olarak görevlendirilmiştir.

Seminer Teams Kodu=29ry6ry

Teams Bağlantısı: