Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencilerinden Ulupınar Gözlemevi Ziyareti

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri 2021-2022  Akademik  Yılı  Güz Yarıyılında okutulan COÖ 2005 Fiziki Coğrafya II dersi kapsamında 25 Ekim 2021 tarihinde üniversitemiz Ulupınar Gözlemevi'ne ziyarette bulundu. Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal yürütücülüğünde yapılan çalışmaya Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Soydugan destek verdi. 2002 yılından itibaren aktif olan gözlemevinde öğrencilerimize  Prof. Dr. Faruk Soydugan tarafından Evren'in oluşumu, gökadalar, Samanyolu galaksisi, Güneş sistemi, gezegenler ve astroidler konularında seminer verildi. Ardından gözlemevindeki en büyük teleskop olan T122 teleskobu tanıtıldı. Soru-cevap bölümü ardından faaliyet sona erdi.