Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencilerinden Botanik Bahçesi Ziyareti

Bölümümüz Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri 2021-2022  Akademik  Yılı  Güz Yarıyılında okutulan AES-0003 Yakın Çevrenin Mekansal Analizi dersi kapsamında 24 Ekim 2021 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Botanik Bahçesi’nde Bitki Coğrafyası saha çalışması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL yürütücülüğünde yapılan çalışmaya Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ersin Karabacak da destek verdi. Botanik bahçesinde öğrencilerimize Doç. Dr. Ersin Karabacak tarafından sayısı 3000'i bulan odunsu ve otsu bitki türleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Ardından Çanakkale Botanik Bahçesi Herbaryumu'nda çalışmalar devam etti. 25.000 bitki örneğinin bulunduğu ve Uluslararası Herbaryum İndeksi tarafından kabul edilmiş olan herbaryumdaki sunumların ardından çalışma sona erdi.

Fotoğraflar için tıklayınız...