Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı’nca Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi

.

Çanakkale Savaşları’nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası’nda ecdadımız tarafından Düvel-i Muazzama’ya karşı verilen vatan mücadelesini gönüllere nakşetmek, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alanı’nın hem kültürel ve savaş tarihî mirasının, hem de doğal dokusunun korunmasına yönelik farkındalık yaratmak gayesiyle 15 Ekim 2017 tarihinde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı’nca ekoturizm kapsamında rekreasyonel faaliyetlerden biri olan doğa yürüyüşüne (hiking) başta Coğrafya Eğitimi Anabilim dalı olmak üzere Sosyal Bilgiler ve Türkçe Eğitimi anabilim dallarından toplam 70 öğrenci katıldı. Doğa yürüyüşüne Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan YAŞAR’ın yanı sıra; Yard. Doç. Dr. Oya ERENOĞLU ve Yard. Doç. Dr. Funda ÖRGE YAŞAR katıldı. Ayrıca bu rekreasyonel faaliyete Mühendislik Fakültesi Jeodezi Bölümü’nden Doç. Dr. Cüneyt ERENOĞLU da katıldı.

Doğa yürüyüşünün gerçekleştirilmesine çeşitli katkılarından ötürü başta Sayın Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ olmak üzere, Coğrafya Eğitimi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Rüştü ILGAR ve Arş. Gör. Edal ÖZTURA’ya çok teşekkür ederiz. Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı'nca, bundan sonraki doğa yürüyüşünün Kazdağı’nda gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.