Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na Ziyaret

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na Ziyaret

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Okan YAŞAR ve aynı anabilim dalının 1. sınıf öğrencileri 23.11.2021 tarihinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Alan Başkanlığı sahasında gerçekleştirdiği arazi çalışması kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Alan Başkanlığı’nı ziyaret etti. Öğrencilerimize Alan Yönetimi ve Tanıtım Başkanlığı’nın değerli yetkililerince tarihi alanda tamamlanan ve yürütülen projeler anlatıldı.

Ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sahasında farklı mekânlarda tarihi coğrafya, askeri turizm ve askeri turizmde mekânsal düzenlemeler, savaşta coğrafyayı okuma ilişkileri üzerinde duruldu. Ayrıca bu çalışmada Alçıtepe Köyü’nde Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi ziyaret edildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kontrolünde Konya Selçuklu Belediyesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi’ndeki çok başarılı canlandırmaları yerinde görme fırsatı elde edildi. Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti’nin yürüttüğü sağlık hizmetlerinin zihinde canlandırılması fırsatı yakalandı. Cephe gerisinde verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi edinilmiş oldu. Fotoğraflar için tıklayınız...