Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi

Genel Bilgiler

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı,  Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü ana bilim dallarından birisidir. 1998 yılında Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılandırılması sonucunda Anabilim dalının eğitim süresi 3,5 + 1,5 yıl şeklinde düzenlenmiştir. Eğitim Fakülteleri bünyesinde uygulanmakta olan Ortaöğretim Alan Öğretmenlerinin Yetiştirilmesine yönelik programlar 11.07.2007 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında yeniden değerlendirilmiş ve yapılan değerlendirme neticesinde; Birleştirilmiş lisans+Tezsiz Yüksek Lisans Programı (3,5+1.5) uygulamasına son verilerek söz konusu programların lisans eğitiminin beş yıla yayılarak ilgili fakülte bünyesinde verilmesine karar verilmiştir. Yükseköğretim Kurulu tarafından 2014-2015 akademik yılından itibaren ortaöğretim alan öğretmenliği lisans programları tekrardan 4 yıl olarak düzenlenmiştir. Anabilim dalına lisans öğrencisi alımı henüz bulunmamaktadır. Anabilim dalında   "Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Tezli Yüksek Lisans" programına öğrenci alınması için çalışmalar yürütülmektedir.

Fakültemizin diğer bölümlerinde olduğu gibi anabilim dalımızın amacı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni yetiştirmektir. Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda 3 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere toplam 4 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

YÖNETİM KADROSU
ABD Başkanı    Doç. Dr. Yasemin UZUN